“Sem Ana in nisem tvoja Ančka”

Projekt »Sem Ana in nisem tvoja Ančka« je namenjen spolnim delavkam in njihovim strankam. Glavni namen projekta je zmanjševanje škode in težav, ki nastajajo kot posledica neprimernega odnosa med stranko in spolno delavko. S projektom želimo izboljšati delovne pogoje spolnih delavk in posredno vplivati na izboljšanje njihovega položaja.

Vsebina projekta je bila zasnovana na podlagi raziskovanja terena, anketiranja spolnih delavk in njihovih strank ter pogovorov s strokovnimi delavci. Ugotovitve kažejo, da veliko težav pri opravljanju te dejavnosti v Sloveniji izhaja iz neprimernega odnosa med stranko in spolno delavko.

Projekt je nagovarjal predvsem stranke spolnih delavk z namenom ozaveščanja in pozitvnega vpliva na kulturo odnosa vseh udeleženih v prostituciji. Ozaveščanje je potekalo predvsem preko različnih spletnih portalov, na katerih je možno najti oglase spolnih delavk. Dejavnosti so potekale tudi na terenu, kjer so spolne delavke, taksisti in različne organizacije letake z vsebino projekta posredovale uporabnikom spolnih storitev.

Pozitivni odzivi so potrdili potrebo po nadaljnjem delu na tem področju. V naslednji fazi se je projekt osredotočil tudi na ozaveščanje spolnih delavk. S tem namenom sta bili izdelani dve vrsti paketov – posebej za spolne delavke in posebej za stranke. Paketi so vsebovali pripomočke, ki sovpadajo z idejo projekta in odgovarjajo na potrebe obeh strani.

»Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.«

.
Paket vsebuje različne uporabne in zanimive pripomočke, s katerimi želimo vplivati na izboljšanje odnosa med spolno delavko in stranko.

Zagotovi si svojega na e-mail naslovu projekt.ancka@gmail.com in odkrij, kaj vse vsebuje.
.

SEM ANA IN NISEM TVOJA ANČKA, ZATO …

… plačuj, kot sva se dogovorila.
… me ne sili v nekaj, za kar se nisva dogovorila.
… upoštevaj najine dogovore o zaščiti.
… pridi, če si najavljen.
… upoštevaj moje želje in jaz bom upoštevala tvoje.
… ne pripelji nepovabljenih gostov.
… se drži dogovorjenega časa in ne podaljšuj brez doplačila.
… me ne žali in ne ponižuj.
… ne bodi nasilen.
… spoštuj mojo zasebnost.
… me kontaktiraj le, če misliš resno.